De ultieme lifehack om je beter te voelen over je lichaam

ultieme-lifehack-zelfbeeld

Of je nu te zwaar of te licht bent. Er zijn altijd wel redenen te bedenken waarom je niet tevreden bent met je eigen lichaam. Nu zijn er verschillende diëten die ervoor zorgen dat je je gewenste figuur bereikt, maar er is één ultieme tip die je zeker moet proberen.

Ga sporten! Nee, het is geen flauwe grap. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat sporten helpt om je gewenste figuur te bereiken. Zowel als je gewicht wilt verliezen of aan wilt komen om bijvoorbeeld meer spiermassa te krijgen helpt sporten. Maar wat veel mensen niet weten is dat er mentaal wat veranderd als je hebt gesport. Het is namelijk zo dat je een beter zelfbeeld krijgt over je lichaam als je hebt gesport, ook als er niets merkbaar verandert.

In 2009 onderzochten wetenschappers dit in een experiment waarin proefpersonen voor de spiegel hun lichaam een cijfer moesten geven zowel voor als na het sporten. Hoewel er geen fysieke veranderingen zichtbaar waren aan het uiterlijk gaven de proefpersonen na het sporten hun lichaam een hoger cijfer. Misschien herken je het ook nu je het hebt gelezen.

Naast de fysieke en mentale voordelen van het sporten is het natuurlijk ook gewoon lekker om je hoofd even leeg te maken. Voor veel mensen voelt sporten als het rebooten van je lichaam, alsof je je biologische klok weer goed zet. En dit kan weer helpen om in een ritme te komen waardoor je gezonder eet, slaapt en leeft.

Om voldoende te sporten hoef je geen abonnement op de sportschool te nemen. Er zijn verschillende manieren waarop je voldoende beweging kunt krijgen zonder dat het veel tijd of geld kost. Zo zijn er verschillende apps, zoals de Push Up Pro app waarbij je elke dag een aantal push ups of andere varianten daarop moet doen. Deze meet de app door simpelweg te tellen hoe vaak je neus het telefoonscherm op de grond aanraakt tijdens het opdrukken. Naast apps kun je eenvoudig zonder apparatuur binnen 7 minuten voldoende dagelijkse beweging krijgen met deze oefeningen.

Je kunt er dus met hele simpele stappen al voor zorgen dat je je beter voelt over je lichaam. Succes!

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.