De Aquafarm gebruikt vissenpoep om jouw plantjes sneller te laten groeien

aquafarm-review-aquaponics-thuis

Altijd al je eigen plantjes willen verbouwen, maar helaas geen tuin en niet gezegend met groene vingers? Dan is dit de perfecte oplossing: de Aquafarm, een zelfvoorzienend aquarium met mini tuin! Wij probeerden ‘m voor je uit.

De Aquafarm is een zogenaamd aquaponic-systeem, wat bestaat uit een aquarium gedeelte en een gedeelte waar planten kunnen groeien. Aquaponics zijn zelfvoorzienend, wat wil zeggen dat je er dus zelf (bijna) niks aan hoeft te doen.

Het werkt als volgt: de ontlasting van de vissen in het water, wordt via een pomp naar de planten bovenop geleid. Hier werkt de ontlasting als mest, die dus voeding biedt aan de planten. Op hun beurt zuiveren de planten het water en druppelt het weer terug het aquarium in. De twee bedenkers achter de Aquafarm, hebben dit idee uitgewerkt in een mini aquaponics systeem voor in huis.

Uitpakken!

Het pakket bestaat uit een aquarium met daarboven vijf plaatsen voor plantjes; een pomp; biologische zaden en speciale groeisteentjes die vocht opnemen. Daarbij krijg je ook visvoer en middelen om het aquarium (de eerste keer) goed schoon te maken.

aquafarm-review-unboxing

Installeren

Geadviseerd wordt een zogenaamde ‘betta’ vis in het aquarium te doen, maar gewone guppen of andere kleine zoetwatervissen zijn ook mogelijk. Verder is het handig een slak of algen eter in het aquarium te houden, zodat de bak netjes schoon blijft. Het opbouwen van de aquafarm kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat! Gelukkig zijn de instructies vrij uitgebreid (en in het Nederlands) en kan je ook online nog filmpjes vinden die je kunnen helpen.

aquafarm review zaadjes2

aquafarm review zaadjes

aquafarm vis betta review2

Het resultaat

aquafarm resultaat

aquafarm resultaat2

Conclusie

– Makkelijk te installeren, alles wat je nodig hebt zit erin, alleen nog de vis
– Mooi design, dus ook leuk om naar te kijken
– Zelfvoorzienend, dus ideaal voor drukke mensen
– Klein en dus gemakkelijk ergens in huis te plaatsen
– Snelle groei van kruiden, kiemen of andere plantjes
– Voor een goed resultaat moet het pompje wel het liefst de hele dag en nacht aanblijven

Meer informatie of ook een Aquafarm bestellen?

Marlot is een psychologe met een fascinatie voor het menselijk gedrag. Daarnaast kookt ze graag en is ze vaak te vinden op haar balkonnetje tussen haar plantjes.