Bespaar geld en reis door heel Nederland met de trein voor 7 euro of minder!

lifehack-goedkoop-reizen-met-ns-trein

Als je vaak met de trein reist zijn kortingen meer dan welkom, helemaal als naar de andere kant van Nederland moet. NS heeft verschillende kortingen en ook zijn er verschillende (legale) manieren waarop je goedkoop met de trein kunt reizen. Maar daar is nu een hele interessante optie bij gekomen, waarmee je voor maximaal 7 euro door heel Nederland kunt reizen.

Hoe werkt het?

NS biedt fikse kortingen aan reizigers die gezamenlijk willen reizen. Deze groepskorting is niets nieuws, maar tot voor kort stond niemand erbij stil dat je voor deze korting niet de andere personen uit de ‘groep’ hoeft te kennen. Met andere woorden, je hoeft je medereizigers niet te kennen om gebruik te maken van de groepskorting. Met deze ingeving maakte programmeur Alexandru Bondor de website Grouptickets.nl.

Het enige wat je hoeft te doen is inloggen via je Facebook-account en je vertrekdatum en aankomstlocatie in te vullen. Er verschijnen dan gebruikers die dezelfde aankomstlocatie hebben voor die dag. Als een groep vol zit (10 gebruikers) koopt één iemand van de groep via ns.nl de groeptickets en stuurt die tickets naar ieder afzonderlijk lid, zodra diegene een screenshot heeft gestuurd als bewijs dat hij zeven euro heeft overgemaakt. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is je naam, geboortedatum en plaats van opstappen in te vullen om met jouw persoonlijke groepticket te kunnen reizen.

Goedkoop reizen met de trein

Grouptickets.nl bestaat al sinds mei van dit jaar, maar door een interview met de maker Alexandru Bondor op de website van Motherboard gaat de website als een trein. En dat is interessant, want de applicatie is natuurlijk alleen interessant als er zoveel mogelijk mensen gebruik van maken.

Volgens de maker mag het “natuurlijk gewoon en is NS zelfs op de hoogte van het idee”. De applicatie maakt slim gebruik van een bestaande korting, maar door de komst van internet is het eenvoudiger om gebruik te maken van de korting. Toch is het gebruiken van de website op eigen risico.

Bekijk de website hier: Grouptickets.nl

[Via]

Bij Track and Hack vind je alles wat je nodig hebt om te groeien en om deze groei in kaart te brengen. Zowel persoonlijke ontwikkeling als groei binnen en buiten je kantoorleven.