4 Tips om op een leuke manier een nieuwe taal te leren!

nieuwe-taal-leren-buitenland

Hoor jij als je op reis bent allerlei (ingewikkelde) mooie talen en wilde je dat je deze mensen kon verstaan maar heb je geen zin in saaie lessen? Of zie jij die sexy Spanjaard of mooie Zweedse dame maar kan je er geen woord mee wisselen? Let dan nu op!

Tip 1: Back to basic!

Als klein kind is het je gelukt om Nederlands te leren, dit deed je door middel van veel tv kijken en praten met je ouders en later vriendjes/vriendinnetjes. Download jouw favoriete animatieserie of film van die tijd in de taal die je wilt leren, denk bijvoorbeeld aan Disney films. En na een paar keer kijken zal je zien dat je er daadwerkelijk wat van begrijpt.

Tip 2: Zoek nieuwe vrienden!

Nee, er is niets mis met je huidige vrienden, maar ga je naar een land waar ze de desbetreffende taal spreken, probeer maatjes te maken met locals. Zeker in minder toeristische gebieden kunnen ze vaak geen, of gebrekkig Engels en zul je er met handen en voetenwerk uit moeten komen. Als je geen andere optie hebt, leer je het snelst. En deze locals kunnen je gelijk laten kennismaken met de cultuur.

Tip 3: Volume omhoog!

Luister naar de radio die je daar altijd in je huurautootje op had staan. Sla je twee vliegen in een slag. Enerzijds komen jouw vakantiehits continue voorbij, kan je lekker wegdromen. anderzijds, er wordt genoeg gebabbeld op radio’s, door veel luisteren versta je steeds meer.

Tip 4: Sing along!

Zoek een liedje uit die jij leuk vind in deze taal. Je zal merken dat je in het begin enkel woorden eruit haalt, of misschien helemaal niets. Na het volgen van voorgaande tips, zul je merken dat je steeds meer snapt waar ze eigenlijk over zingen. Zo heb je een mooie mijlpaal en kun je gelijk meezingen!

Als studente die stad en land afreist omdat het kan, kom ik genoeg merkwaardige dingen tegen en maak ik de raarste dingen mee. Ik houd er van om de dingen die ik om mij heen zie te analyseren en er over te speculeren. Volg +LauraHagen