Mijn ervaring met het gebruiken van de Scanadu Scout in de afgelopen 10 dagen

scanadu-scout-review-kevin-rommen

Scanadu Scout is een dokter op zakformaat. Het door de Tricoder (Star Trek) geïnspireerde apparaatje maakt het mogelijk om de belangrijkste vitale kenmerken van het lichaam te meten zoals bloeddruk, hartslag, temperatuur en het zuurstof gehalte van je bloed. Precies de zaken die de dokter bij een bezoek vaak als eerst checkt. Experimens Kevin zoekt uit hoe de Scout werkt en onderzoekt wat het meten met hem doet. Hieronder zijn verslag van de eerste dagen.

Mijn eerste gevoel bij het apparaat was: WOW! Dit is een waardevol apparaat dat niet alleen de medische wereld kan helpen, maar ook mensen kan helpen. Tot op heden geloof ik nog steeds dat dit apparaat nog steeds die potentie heeft. Echter, de Scanadu Scout geeft me niet het gevoel op betere of andere manier bezig te zijn met mijn gezondheid.

Dat ligt vooral aan de metingen, en wat die metingen mij vertellen. Of beter gezegd, wat die metingen mij juist niet vertellen. De resultaten zijn steeds vrijwel identiek aan elkaar. Zelfs direct na het sporten zie ik niet enorm veel verschil in de metingen, alleen wat verhoogde hartslag. Alleen bij het roken van een sigaret was er een duidelijke daling in de meting waar te nemen. Ongeveer 35 minuten na het roken van de sigaret was de saturatie in mijn bloed gedaald van 97% naar 83%. Normaliter varieert de saturatie in mijn bloed tussen de 97% en 100%. Kortom, het roken van een sigaret heeft dus een flinke invloed op je lichaam.

Uiteraard is deze Scanadu Scout nog een prototype, waarbij het doel is om een goedkeuring van de FDA te krijgen. Dat betekent dat dit oordeel compleet voorbarig is. Bij Scanadu zijn er waarschijnlijk enorm veel ideeën om dit product te verbeteren. Ik hoop dat één van die ideeën zich richt op het begeleiden en stimuleren van de gebruiker. Het spelenderwijs uitleggen wat er gebeurt in je lichaam om je continu geprikkeld te houden. Ik merk vooral dat het gebrek aan korte termijn prikkeling het structureel gebruiken van de Scanadu Scout in de weg kan gaan zitten.

Het apparaat leent zich perfect voor dagelijks gebruik. Het past gemakkelijk in je tas, of zelfs broekzak. Je moet jezelf alleen afvragen of dat wenselijk is. Daarnaast is de Scout simpel in zijn gebruik. Het kost een geoefend persoon ongeveer één tot twee minuten om een meting te voltooien. Inmiddels is de batterij van het apparaat wel leeg. Dat kwam nogal onverwachts, want ik ontving vooraf geen push-notificatie of andersoortige bericht. Dat heeft helaas de reden dat ik hem al één dag niet heb gebruikt, ik moet even zoeken waar ik de lader heb gelaten namelijk. Kortom, laad hem bijtijds op!

Dit is het eerste verslag van de Scanadu Scout, maar binnenkort volgen er meer! Zo ga ik de invloed van een joint testen met de Scanadu Scout! Blijf op de hoogte van dit experiment via Track and Hack of volg het Youtube kanaal en ontdek snel meer over de Scanadu Scout en mijn ervaringen.

scanadu scout iconen mhealth

 

Kevin helpt mensen met hun essentie en begeleidt betekenisvolle marketing en innovatie. Met een enorme drang om nieuwe dingen te leren en zichzelf te ontwikkelen, ontrafelt hij situaties om ze vervolgens op een creatieve manier toe te passen.

1 Comment