Terugblik op mijn No Shopping Challenge: Een maand lang niet shoppen

no-shopping-challenge

Een tijdje terug begon Sophie met haar zogenaamde no-shopping challenge om te ontdekken wat ze al heeft. Ze besluit om te proberen om een maand lang geen nieuwe kleding aan te schaffen, wat vrij lastig is voor een styliste en shopverslaafde. In dit deel verteld Sophie hoe het haar verging in de tweede week. Lees hier de voorgaande delen.

Ik loop een enorm achter met het verslaan van mijn no shopping challenge; de afgelopen weken waren ontzettend druk, zowel werk als privé gerelateerd. Denk aan bussinesstrips en vakanties. Hierdoor heb ik gelukkig weinig tijd gehad om aan shoppen toe te komen, laat staan te denken. Ik begin langzaam het gevoel te krijgen dat ik aan het afkicken ben. Ik kan nu langs een winkel lopen zonder kwijlend in de etalages te kijken en zonder te bedenken wat ik MOET hebben.

Wat mij deze maand ook erg goed heeft geholpen is me afmelden voor alle nieuwsbrieven die ik dagelijks in mijn inbox vindt. Van alle bekende webshops krijg ik elke dag wel een mail met aanbiedingen, die je (ik) bijna niet kan afslaan. Best raar natuurlijk want vaak zijn het hebbedingen en geen dingen die ik echt nodig heb.

Helaas ligt het gevaar van de sale nu op de loer, als ik me door deze periode heen worstel zonder impulsaankopen te doen en alleen te kopen wat ik echt nodig heb, dan ben ik geslaagd met vlag en wimpel!

Op naar de volgende challenge!

Sophie is een vegetarische Bourgondiër die werkt aan een mooiere wereld om haar heen. Als styliste in de modebranche, maar ook als bewuste bewoner van planeet Aarde.