Skulpt Aim: Meet je vet en spierkwaliteit

skulpt-aim-indiegogo

De technologie verandert de manier waarop we ons lichaam monitoren. We kunnen niet alleen meer zaken meten, maar we kunnen het ook steeds meer zelf doen. Waar er al verschillende zogenaamde Quantified Self gadgets zijn waarmee je je voedsel kunt scannen, je stappen kunt tellen, je gewicht en slaap kunt monitoren, is er nu een crowdfunding-project device waarmee je je vet en spierkwaliteit kunt monitoren. Onder het mom van: je kunt niet verbeteren wat je niet begrijpt, en niet meet.

Waarom zou je dat nodig hebben? Na alle bloed zweet en tranen die vloeien tijdens je bezoek aan de sportschool is het fijn om te zien dat je vooruitgang hebt geboekt. Je weegschaal vertelt daarbij maar een kant van het verhaal. Het aantal kilo’s dat je weegt alleen zegt niet veel over je gezondheid, zo heb je verschillende personen die elk 80 kilo wegen, maar die toch niet even gezondheid zijn.

De Skulpt Aim is een klein device die je op je één van de grote spieren (zoals je buik of bovenarm) kunt plaatsen waarna deze na een paar seconden aangeeft wat je vetpercentage is en wat je spierkwaliteit (MQ) is op dat moment. Alle data wordt gesynchroniseerd met je dashboard waarna je kunt zien hoeveel je echt vooruit bent gegaan. De spierkwaliteit wordt bepaald aan de hand van je MQ en het lijkt op het IQ. Een MQ van 100 is gemiddeld, als je daar boven zit, heb je een zeer goede spierkwaliteit. De Aim bepaalt je MQ door de doorstroom per spier te meten.

http://www.youtube.com/watch?v=GjLloxBP540#t=31

skulpt aim indiegogo

skulpt aim indiegogo app

skulpt aim MQ spierkwaliteit

Je kunt het Indiegogo-project nog 26 dagen steunen, waarbij je als early-bird al voor 129 dollar een Skulpt Aim hebt. De verwachting is dat de Skulpt Aim vanaf mei 2014 beschikbaar is.

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.