TellSpec: Scan je voedsel en weet wat je eet

tellspec scant voedsel

Waar we eerder deze maand al schreven over de mogelijkheid om in de toekomst je eten te scannen met een camera, is er nu een Indiegogo project waarbij die toekomst wel erg dichtbij komt. Met de Tellspec kun je namelijk je voedsel scannen voordat je het koopt of nuttigt. Zo weet je precies welke voedingsstoffen of chemicaliën er in je voedsel zitten.

Het werkt als volgt. Met een zwakke laser in het device scan je je voedsel. Het device haalt daar een aantal photonen waardoor de moleculen van het voedsel worden herkent. Het spectrum wat daar uit voortkomt wordt vertaald naar calorieën en andere voedingswaarden. Voor de jongere lezers: een soort Pokédex voor je eten dus.

Handig als je last hebt van allergieën of een bepaald dieet moet volgen, maar ook bij het boodschappen doen. Dan kun je je sleutelbos erbij pakken en je voedsel scannen voordat je het aanschaft.

Check hieronder ook het filmpje voor het verhaal achter de Tellspec:

Het is echter nog een concept en een 3d model, volgens experts is het nog te voorbarig om te denken dat dit concept snel werkelijk zal zijn. Hoewel het dus nog in de kinderschoenen staat, kun je het Indiegogo project hier nog 24 dagen steunen.

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.

1 Comment