Fitbit Force: nog slimmer je fitnessactiviteiten tracken

fitbit-force

Het hing al een tijdje in de lucht maar afgelopen week was het dan zover. Fitbit komt met de opvolger voor de Fitbit Flex wearable, maar wat zijn nou de verschillen tussen de nieuwe Fitbit Force en haar voorganger, de Fitbit Flex?

De Fitbit Force lijkt qua uiterlijk heel veel op de Flex, maar geeft je als gebruiker nog meer gedetailleerde inzichten in je activiteiten. Zo kun je door de hoogtemeter zien hoeveel trappen je hebt gelopen. Dat is een feature die Fitbit eerder gebruikte bij de One, de eerste activiteitentracker van Fitbit, die je in je zak kunt steken. Daarnaast heeft de Force nu een ingebouwde klok die de tijd weergeeft en een beter waterbestendigheid.

De Quantified Selfers moeten nog even geduld hebben. Fitbit heeft de komst van de Force nog niet officieel bevestigd, maar The Verge wist al beslag te leggen op deze informatie en verwacht dat het een kwestie van tijd is totdat Fitbit naar buiten komt met de Force. Als dat gebeurt moet deze zo’n 30 dollar meer als de Flex gaan kosten: zo’n 130 dollar. De Flex ligt in de Nederlandse webshops voor 99 euro in de schappen en naar verwachting zal de Fitbit Force dus zo’n 130 euro gaan kosten.

fitbit force

 

[Via]

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.