Print je eigen laboratorium

biotech-slaapkamer-cathal-carvey

Om een uitleg te geven over wat Bio-hacking is wil ik aanraden om de de keynote van Cathal Garvey op PICNIC te bekijken. Cathal Garvey heeft zijn eigen laboratorium gebouwd en is bijvoorbeeld net als BioCurius.org bezig om het voor iedereen mogelijk te maken met Bio-Hacking aan de slag te gaan. Jack Andraka heeft bijvoorbeeld een kankertest ontwikkeld die honderden malen goedkoper is dan die van de farmaceutische bedrijven en dit ook allemaal vanuit huis. Met de komst van de 3d printer en hiernaast bijvoorbeeld de website Thingiverse.com wordt de wereld op zijn kop gezet. Er zijn veel bedrijven die geld willen verdienen aan de 3d printer, maar bij Thingiverse staat toegankelijkheid hoog op de agenda. Voor iedereen die in het bezit is van een 3d printer moet het mogelijk zijn om via de site een design te uploaden en nog beter om ze zelf te downloaden. Met een aantal klikken op de muis, kun je beginnen met het printen van je eigen laboratorium.

Stap 1: Koop een 3d printer (al is het samen met een groep vrienden)
Stap 2: Ga naar Thingiverse.com
Stap 3: Zoek gebruikersnaam Cathal Garvey en download design ( Er zullen er vast gebruikers zijn, maar Cathal heeft 100% de designs klaar voor een eigen laboratorium)
Stap 4: Zoek je ingrediëntenlijst of grondstoffenlijst ( deze staan bij het design)
Stap 5: Koop in de winkel de spullen
Stap 6: Download het design
Stap 7: Plak, schroef of draai je ontwerp in elkaar
Stap 8: Experimenteer met je eigen Bio-hacking

Veel Succes!

Javi Bus is een vierde en laatste jaars International Lifestyle Studies student, waarna hij zich Lifestyle Professional mag noemen. Door zijn fascinatie voor ontwikkelingen in de toekomst kijkt hij naar veranderingen in de maatschappij om de wereld beter te leren begrijpen. Zijn opgedane kennis en creativiteit kan hij kwijt in het ontwikkelen van concepten die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.