Rise: Een wearable device die je motiveert om minder te zitten en meer te staan

rise-zitten-wearable-device-indiegogo

De markt voor wearable devices is booming op dit moment. Zo kun je je slaap tracken, je stappen, je beweging, dus waarom ook niet bijhouden hoevaak je zit. Een soort omgekeerde activiteitentracker dus. Het nieuwe Indiegogo-project van MVMNT Inc  wil met het kleine apparaatje ervoor zorgen dat mensen minder zitten en juist meer staan om zo gezonder te leven. Want, zo zegt de medeoprichter, zitten is te makkelijk en daarbij verhoogd teveel zitten de kans op overlijden door een hartaanval met 64%. Door bij te houden hoevaak je zit, wordt je je bewust van je zitgedrag en ben je minder snel geneigd om te gaan zitten. Een app helpt je hierbij door je reminders te sturen en onderlinge competitie met je vrienden te laten zien.

Het Quantified Self apparaatje heeft de grootte van muntstukje en is daardoor gemakkelijk aan je broekzak te klemmen. De Rise is uitgerust met een lange batterijduur en bluetooth om te synchroniseren met je smartphone. Verder heeft de Rise een uiterlijk waar je je niet voor hoeft te schamen en zelfs wel met trots kunt dragen.

via: Indiegogo

via: Indiegogo

via: Indiegogo

 

Als Rise genoeg geld bij elkaar krijgt met haar crowdfunding project, dan komt het op de markt voor zo’n 39 dollar voor zowel Android als de iPhone. Wil je het project steunen of meer informatie over Rise? Bekijk dan hier het Indiegogo project, dat nog tot 18 december loopt.

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.