7 Kleine aanpassingen in je leven waardoor je meer gaat bewegen

tips om meer te bewegen, neem de trap

Vandaag al voldoende beweging gehad? Vaak schiet het genoeg bewegen erbij in en heb je het veel te druk met ‘belangrijke’ dingen… Met een paar kleine aanpassingen zorg je al gauw voor meer beweging in je dagelijks leven.

Door meer te bewegen zet je spieren in werking. Doordat spieren meer actief zijn verlaag je de kans op diabetes en houd je je suikerwaardes in je bloed gezonder. Hierdoor vermindert ook de kans op de gevolgen welke diabetes met zich mee kan dragen (hart- en vaatziekten, herseninfarcten, dementie en depressie). Buiten de lichamelijke voordelen is beweging ook goed om je hoofd leeg te maken.

Tips om meer te bewegen:

1. Vergroot de afstand tussen veel gebruikte producten. Denk bijvoorbeeld eens aan het koffiezetapparaat of de printer op je werk. Zet deze in plaats van 2 meter, 10 meter verder weg.

2. Loop even naar je collega’s toe en maak vaker een praatje; dit stimuleert je aanwezigheid, waardoor je collega’s weer weten dat je bestaat. Bovendien toon je je betrokkenheid en daarmee wordt wellicht de kans op een promotie verhoogd en daarbij beweeg je meer. Het is altijd handig om op de hoogte te blijven en je te verdiepen in anderen. Stel vragen en ontvang informatie welke je in je eigen leven weer kunt toepassen.

3. Neem vaker de trap in plaats van de roltrap/lift/etc.

4. Motiveer jezelf om te sporten, combineer iets wat je leuk vind met sporten. Een simpel voorbeeld: luister muziek tijdens het sporten. Verplicht jezelf niets; doe dingen omdat je ze wilt doen, niet omdat je ze moet doen.

5. Sport met een vriend(in), dit is leuker en meer motiverend.

6. Maak even een ommetje, ga vaker wandelen. Zoek de natuur op, dit helpt te ontspannen. Daarnaast is een aanrader de Fitbit. De Fitbit is een stappenteller en een slaapmeter. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dit me veel bewuster maakt van het aantal stappen dat ik heb gezet en of ik al genoeg heb gelopen, helemaal omdat je kunt zien wat je ‘vrienden’ hebben gelopen en je in een leaderboard komt te staan.

7. Kijk minder televisie – ga iets leren of doe iets nuttigs met deze tijd, of maak inderdaad even een wandelingetje.

 

Gefascineerd door video, animatie en alles waar vooruitgang in zit. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel laat Bob, als growth hacker bij Brainmoves, mensen en bedrijven groeien.