Forest: Een app die je motiveert om je smartphone met rust te laten

forest-app-productiviteit

Veel mensen met een smartphone zullen het wel herkennen. Als een gesprek saai word, je de weg kwijt bent of je concentratie verliest tijdens het studeren, dan haal je automatisch smartphone tevoorschijn. Je scrollt wat langs apps en bekijkt je tijdlijnen van Facebook, Twitter en andere social media. Verloren tijd, zo vinden de makers van de Forest app.

Forest is een app die je helpt om van je smartphone verslaving af te komen. Iedere keer als je je wilt concentreren voor een taak, plant je een zaadje in de app. In de 30 minuten daarna groeit het zaadje uit tot een grote boom. Tenminste, als je in die tijd je smartphone met rust laat. Zodra je besluit om je smartphone toch te gebruiken, dan sterft het plantje. Lukt het je wel om de 30 minuten vol te maken, dan heb je binnen de kortste keren een virtueel bos. Een bos waarbij iedere boom staat voor een productief half uur!

Naast Forest zijn er nog veel meer apps waarmee je productiever kunt zijn in het dagelijks leven, maar Forest heeft een vriendelijke aanpak. Daarnaast is de app erg mooi vormgegeven en werkt alles lekker. Na het downloaden kun je de app direct uitproberen. In het begin zal je merken dat je bij de eerste bliepjes en andere notifications geneigd bent om toch de apps te openen. Maar na twee dode boompjes moet het toch wel lukken om na de eerste dag een mooi virtueel bos te hebben.

forest app 1forest app 2forest app

De app Forest is er voor iOS (0,89 euro) en Android (gratis).

[Via]

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.