Hoe zorg je ervoor dat kinderen luisteren naar je?

kind-luisteren-pyjama

Tijdens Woensdag Gehacktdag pakken we bij Track and Hack een veelvoorkomend probleem door met simpele(re) oplossingen te komen voor alledaagse vragen, onzekerheden en frustraties. Deze woensdag een tip tegen hoofdpijn die ontstaat door niet-luisterende kinderen.

Als ouder of oppas krijg je vaak te maken met kinderen die juist het tegenovergestelde doen van wat jij wilt dat ze doen. Het is belangrijk om te weten wat je doel is. Om dit doel te bereiken zou je het volgende kunnen proberen: In plaats van vertellen wat je kind moet doen, hem of haar twee opties bieden die allebei jouw doel als uitkomst hebben.

Een voorbeeld. In plaats van vertellen dat je kind zijn pyjama aan moet doen om naar bed te gaan, vraag je hem of haar welke pyjama ze het liefst aan zouden willen. Kinderen houden ervan om een gevoel van controle te hebben. Dat proberen ze op elke manier te laten zien. Probeer het in jouw voordeel te gebruiken en je voorkomt een hoop kopzorgen.

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.