Ex-fietsendief Jonny: zo wordt je fiets niet gestolen

tip-fiets-gejat-voorkomen

Wordt je fiets vaak gejat en werkt zelfs het duurste slot niet? Dan hebben we goed nieuws. Bij Track and Hack houden we van simpele oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Via Facebook was een tijdje terug te zien hoe ex-fietsendief Jonny de ultieme tip deelt om te voorkomen dat je fiets gejat wordt:

“Zet je ventiel bij je slot. Ze kunnen de fiets dan moeilijk jatten zonder het ventiel te breken. Want ook fietsendieven houden niet van een lekke band.” “Huh, wat?” “Ja, ze breken de standaard af, zetten die tussen wiel en slot en breken het open. Zelfs dure sloten wip je zo zo open. 1 minuut tot 10 minuten.”

Met daarbij nog een slimme toevoeging in de reacties van Robert (geen ex-fietsendief):

“Zet je ventiel ACHTER je slot. Wat doen ze namelijk, ze nemen een aanloop met slippend achterwiel en springen dan op het zadel waardoor de spaken het slot forceren. Dat gaat -als het ventiel VOOR je slot zit- nog steeds prima.”

Op bovenstaande foto zie je hoe dat eruit ziet. Bedankt Jonny!

Wat doe jij om te voorkomen dat je fiets niet gestolen word?

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.