20 Banen van de toekomst

20-banen-van-de-toekomst-google-maps

Vijftien jaar geleden konden we ons niets voorstellen bij de banen die vandaag de dag bestaan. Denk bijvoorbeeld eens aan de expert op het gebied van social media, netwerkbeheerders en app ontwikkelaars. Technologie blijft zich ontwikkelen en daarmee ook de banen. Wat nu misschien science fiction lijkt, is over 20 jaar aan de orde van de dag. Sparks & Honey kwam met 20 banen waarvan het waarschijnlijk is dat ze binnen 10 jaar realiteit zijn.

1. Productiviteitsadviseur

Door middel van tracken en nieuwe technologie mensen op de werkvloer stimuleren om productiever te werken. Dit in combinatie met ergonomie, gezondheid, tijdmanagement en carrière advies.

2. Persoonlijke Digitale Beheerder

Een specialist die op de hoogte is van de nieuwste apps/hardware/gadgets/software en informatiebronnen om jou persoonlijkheid en carrière verder te ontwikkelen.

3. Microbiologisch Evenwichtanalist en -adviseur

Een analist die de microbiologische samenstelling en opmaak van een omgeving en/of individu analyseert en aanbevelingen doet om het ecosysteem meer in evenwicht te brengen om zo de  gezondheid van een situatie (en de personen binnen die situatie) te verbeteren.

4. Chaos-Organisator

Een expert welke de hiërarchie van bedrijven herindeelt om een ‘start-up’ cultuur te veroorzaken. Of een georganiseerde chaos te bereiken.

5. Een Nieuwsgierigheid-Begeleider

Een begeleider die niet alleen zorgt voor inspiratie en inhoud welke de nieuwsgierigheid doet ontvlammen, maar welke begeleid in de kunst van het ontdekken.

6. Alternatieve Betaalmiddelen Speculator

We kennen de speculatoren van de huidige betaalmiddelen, maar er zijn alternatieve betaalmiddelen in opkomst zoals de Bitcoin.

7. Stadsherder

vertical gardening

Een combinatie van een veerkrachtige micro-boer en gids voor de natuur gevulde kant van de stad. Deze planten verzorgende specialisten focussen op kleine schaal tuinen en op stukjes grond welke bestaan in ongewone stedelijke ruimtes. Met als gevolg de eerste verticale tuintjes.

8. Printende Klusjesman

Een buurt materialen- en 3d-printerspecialist, verwant met het ‘ik doe alles’ lokale reparatie mannetje. Welke je micro-fabricage behoefte vervult.

9. Digitale Dood Manager

Een specialist welke inhoud maakt, beheert of vernietigd om iemands postume aanwezigheid te reguleren.

10. Persoonlijke Levenslogboek Archivaris

In de tijd van het compleet archiveren van iemands leven, is er een vraag naar kunstmatige intellegentie experts om iemands persoonlijke content te organiseren catalogiseren om een zinvol volume te maken. Hierdoor kan worden gezocht naar potentieel gebruik van iemands levenslogboek.

11. Digitale Afkick Therapeut

Een adviseur welke gespecialiseerd is in het scheiden van technologisch gestreste individuen van apparaten, welke unieke en analoge onderdompeling zones creëert.

12. Crowdfunding Specialist

Een expert die exact weet hoe een promotie en fondsen werven via sites zoals Kickstarter en Indigogo werkt.

13. Culturele Ervaring Gids

Als een financieel adviseur, deze ‘draaischarnier professional’ helpt klanten de vaardigheden voor te bereiden op posities die: opkomend zijn, waar er maar 1 van is of welke nieuw en relevant zijn.

14. Quantified Self Persoonlijke trainer

Een gezondheidstrainer wie niet alleen diëten beheerd en aanbeveelt, maar ook persoonlijke en fitness routine data analyseert om zo optimaal mogelijk persoonlijke levenskeuzes te maken.

15. Plaatsvervangend Filmer

Deze legt unieke ervaringen vast (via life logging devices zoals Google Glass/GoPro) om zo stoelleuning ontdekkers te voorzien van ‘ontdekkingsreizen’.

16. Hackschool Adviseur

Deze adviseur moedigt studenten aan om de echte wereld te hacken en te experimenteren met het leven in plaats van alleen de traditionele educationele route na te jagen.

17. Privacy Adviseur

Deze adviseur onthult kwetsbaarheden in een individu’s persoonlijke, fysieke en online veiligheidspunten.

18. Skype Staging

Ingehuurde adviseurs welke een individu voorbereiden en helpen om door afstandsinterviews of videoconferenties heen te komen, inclusief etiquette, uiterlijk en gespreksvaardigheden.

19. Meme Agent

eerste meme agent

Vergelijkbaar met een bekendheid vertegenwoordiger of talenten vertegenwoordiger, vertegenwoordigt en maximaliseert een Meme Agent de waarde van de persoonlijkheid of intellectuele eigenschappen welke worden gebruikt in een meme. Hierboven zie je de eerste Meme Agent, van grumpy cat.

20. Drone Bestuurder

Een bestuurder van een droner bestuurd drones niet alleen meer vanuit het leger, maar is het aanbod op de vraag vanuit de commercie waarin een ervaren drone bestuurder wordt gevraagd(voor een bestuurde welke ervaring heeft in de stad).

 

Bron: Sparks & Honey

Gefascineerd door video, animatie en alles waar vooruitgang in zit. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel laat Bob, als growth hacker bij Brainmoves, mensen en bedrijven groeien.