Angel: Altijd een engeltje op je schouder die je gezondheid in de gaten houd

Angel-Indiegogo-screenshot-trackandhack

Angel claimt de eerste open source sensor te zijn voor gezondheid en fitness. Via het crowdfunding platform Indiegogo hebben ze ruim $300.000 opgehaald om hun sensor werkelijkheid te laten worden. Maar wat kan de Angel? En waarom is het nu al zo populair onder de Quantified Self mensen?

Continue meting

De Angel sensor is een armband die onder andere continu je hartslag, je zuurstof in je bloed en je temperatuur meet maar ook fysieke activiteiten zoals wandelen, hardlopen, slapen en nog vele andere zaken analyseert. De angel is nog niet klaar, maar na afronding zou de armband in staat moeten zijn om potentieel gevaarlijke gezondheidssituaties te herkennen en een waarschuwing af te geven.

Voorkomen van bedreigende situaties

Veel levensbedreigende situaties kunnen met de juiste informatie voorkomen worden. De technologie om hartaanvallen, beroertes en andere gezondheidsklachten te voorspellen komt er aan. Het doel van de angel sensor is om gezondheidsdata toegankelijk en actiegericht te maken.

Platform voor innovatie

Het Angel platform is open voor ontwikkelaars, gezondheidsexperts en onderzoekers. Samen wordt er gewerkt aan een platform voor zorg innovatie waarbij een boost gegeven wordt aan behandeling en preventie. Angel roept derden op om mee te denken en hun creativiteit de vrije loop te laten om zoveel mogelijk bruikbare toepassingen voor de sensor te bedenken en ontwikkelen. Welke toepassing voor de angel sensor zouden jullie ontwikkelen als je de mogelijkheid had?

De toepassing is voor de early birds vanaf april 2014 beschikbaar.

Geinteresseerd in mHealth, slaap, hardlopen, mode, gezondheid en het verbeteren van de wereld! Op dit moment is Jorn werkzaam als innovatie consultant in de zorg. Contact opnemen kan via Twitter of LinkedIn.