Feel-good filmpje: Is het erg dat alles wat we liefhebben ooit eindigt?

shots-of-awe-eindigheid-jason-silva-existence

Jason Silva stelt zichzelf in dit filmpje de vraag of we ‘de eindigheid der dingen’ moeten accepteren of juist moeten vasthouden. Hoe kan het dat we op de mooiste momenten in ons leven ons toch een beetje verdrietig voelen omdat we weten dat het ooit over zal zijn? Of dat we een gevoel van nostalgie voelen terwijl het mooie moment nog niet voorbij is. Jason Silva over de paradox van het leven in zijn Shots of Awe aflevering Existential Bummer.

Gepassioneerd verteld en ondersteunt met prachtige beelden!

Check ook vooral de andere Shots of Awe-video’s van Jason Silva.

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.+
  • Richard

    Mooi filmpje, met een boodschap om over na te denken maar dat doen we sowieso al blijkt ook uit de inleiding van Edwin op dit filmpje. De gevoelens zijn herkenbaar. Hoe wij beleven, ervaren en dingen plaatsen is een unieke aangelegenheid, voor ieder mens weer anders invulbaar. Toch zullen wij als mensen hierin veel overeenkomsten hebben met elkaar qua gevoelsbeleving. Eén en ander heeft ook te maken met de eigen hoop, het vertrouwen en kijk op het leven. En het leven wordt niet door ieder mens als eindig beschouwt. Er zijn mensen die geloven in een oneindig leven waarbinnen het aardse leven slechts een fase is. Binnen dat kader is het loslaten van het aardse geluk wellicht ook wat gemakkelijker dan wanneer je hier niet in gelooft.