7 stappen naar een wonder

Wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dat ervoer Kathleen McGowan. Haar pasgeboren zoontje zou het niet overleven. Hij werd bestempeld als terminale patiënt en de artsen hadden het al opgegeven. Ze beschrijft in haar boek the Source of Miracles hoe haar zoon nu een levendige, energieke en vitale jongen is. Kathleen beloofde het wonder dat zij beleefde op te schrijven om anderen te helpen. Ze beschreef zeven stappen naar een wonder. Hieronder volgt een vrije vertaling van deze zeven stappen.

Hemel op aarde

Ieder van ons heeft een bestemming. Ontdek je talenten, ontdek waar je energie van krijgt en wat je vreugde geeft. Hier zitten sleutels in om te weten wat je te doen hebt in het leven. Je zou jezelf kunnen afvragen: wat is je missie? Wat zijn je dromen? Wanneer is het voor jou Hemel op Aarde? Droom groots en denk groots.

Overgave

Als je eenmaal je zielepad ontdekt, geef je er dan aan over. Dat kan soms een hele uitdaging zijn. Misschien heb je zorgen, misschien heb je angsten, misschien voel je je onzeker. Zorg dat je de negatieve energie loslaat zodat je in een goede stemming blijft. Immers, volgens de wet van aantrekkingskracht trek je positieve zaken aan als je in een positieve stemming blijft. Manieren om je zelf hierbij te ondersteunen is bijvoorbeeld EFT (Emotional Freedom Technique). Uit onderzoek blijkt dat twee minuten EFT al meer rust geeft.

Service

“Be the change you want to see in the world”, zei Gandhi. Geef datgene wat je wil terug zien in de wereld. Verlang je naar waardering? Geef iemand waardering. “Iedere goede daad neutraliseert een slechte; iedere daad uit service neutraliseert een daad van onderdrukking en ieder gebed voor vrede keert een impuls tot oorlog,”aldus McGowan. Tot slot: denk aan de 10% regel. Als je de stroom van financiële overvloed wilt “aanzetten”, geef 10% van je netto inkomen aan een goed doel. En laat toe dat er ook weer financiële overvloed jouw kant op stroomt.

Overvloed

Het creëren van overvloed gaat in een cyclus. Het begint met Dankbaarheid, gevolgd door Helderheid, Commitment en Vertrouwen. Het eindigt weer met dankbaarheid. Waar ben je dankbaar voor? Schrijf in een dankbaarheidsdagboekje dagelijks waar je dankbaar voor bent. Wees helder wat je vraagt. Wees gecommiteerd aan je dromen en vertrouw dat je krijgt wat je nodig hebt. En ontvang ieder gebaar, hoe klein of groots ook, met dankbaarheid.

Vergeving

Een bloem kan niet groeien in verzuurde grond. Zo kan overvloed ook niet stromen als je nog vol wrok en woede zit. Vergeving is niet iets dat je voor de ander hoeft te doen. Het zal vooral jou bevrijden. Je hebt de keuze om vast te houden aan oud zeer, of om te beslissen of je wilt vergeven. Dat betekent nog niet dat je geen verdriet meer hebt, of geen woede. Het is de bereidheid die telt, waardoor je stappen gaat nemen.

Overwinnen van obstakels

In lastige situaties trekken problemen al snel je aandacht. Je kunt er echter ook voor kiezen om je te focussen op wat wél werkt. Oplossingsgericht denken houd je positief. Stel vragen als: wanneer was het probleem (iets) minder? Wat heb je al gedaan dat werkte? Wat doe je dan anders? Hoe hebben anderen dit opgelost?

Liefde

Tot slot – hoe kan het ook anders: de liefde. Maak je keuzes uit angst of uit liefde? Gun je jezelf wel waar je van droomt? Vind je jezelf het waard? Vergroot je zelfliefde. Volg het pad van je hart. Wat je ook doet, doe het met liefde.

Photo credit: Zyllan Fotografía

Veronique Kilian is geluks- en transformatiecoach. Zij is directeur van K-T Dynamics. Kwaliteit van Leven in een dynamische Tijd. Meer geluk en overvloed in je leven? Zij begeleid je in het waarmaken van je dromen. Aanmelden kan hier!