10 dingen waar je direct mee moet stoppen

geniet-van-het-leven

We vertellen mensen vaak wijselijk wat je moet doen, maar soms moet je juist even horen wat je niet moet doen. Iedereen maakt zich wel eens schuldig aan een paar van onderstaande punten, uit een lijstje met tien dingen die je juist ongelukkiger maken. Ze lijken ogenschijnlijk simpel, maar toch vaak bewust of onbewust gedaan. Daarom hier een lijst met dingen die je beter kunt laten, om gelukkiger te worden.

 

1. Stop met tijd doorbrengen met de verkeerde mensen.

Het leven is te kort om je tijd te verdoen met mensen waar je niet gelukkiger van wordt. Je echte vrienden maken tijd en ruimte voor jou, je moet niet vechten voor een plek. Bovendien is geen gezelschap, beter dan slecht gezelschap.

2. Stop met het wegrennen van je problemen.

Het zal niet makkelijk zijn, maar face your problems. We zijn ervoor gemaakt om te struikelen, te vallen, en vervolgens weer op te staan. Ieder persoon struikelt over zijn eigen stenen en valkuilen, maar door weer op te staan wordt je juist sterker.

3. Stop met liegen tegen jezelf.

Je kunt tegen iedereen liegen, behalve tegen jezelf. Aan het einde van de dag, moet je toch jezelf in de spiegel recht aan durven kijken. Neem risico’s en wees eerlijk tegenover jezelf.

4. Stop met het wegcijferen van je eigen behoeften.

Verlies jezelf niet, ook niet als je iemand anders helpt. Vergeet niet dat je speciaal bent en dat je in de eerste plaats, ook jezelf moet helpen.

5. Stop met het proberen iemand anders te zijn.

Probeer jezelf niet te veranderen in iemand, die niet jou is. Het gras lijkt altijd groener aan de andere kant, maar jouw buren zullen weer jaloers op jouw gras zijn. Verander niet omdat andere mensen dat willen, de juiste mensen die van je houden, houden van je omdat jij jezelf bent.

6. Stop met het vasthouden aan het verleden.

Je kunt een volgend hoofdstuk niet starten als je het voorgaande hoofdstuk blijft herlezen. Blijf jezelf ook oude fouten niet kwalijk nemen. We maken allemaal fouten, maar je bent niet de fouten die je gemaakt hebt.

7. Stop met bang zijn om fouten te maken.

Een fout is alleen een fout, wanneer je dit zelf zo ziet. Succes heeft een spoor van mislukkingen achter de rug. Je kunt beter leren van een fout die je hebt gemaakt, dan spijt hebben van iets wat je niet hebt durven doen.

8. Stop met het zoeken van geluk bij een ander.

Het welbekende gezegde: Je kunt niet van een ander houden, als je niet van jezelf houdt. Zoek eerst stabiliteit in je eigen leven, voordat je het deelt met iemand anders.

9. Stop met wrok houden tegen mensen.

Laat je leven niet leiden door haat. Vergeving is durven zeggen ‘’Ik laat de dingen die jij gedaan hebt, mijn geluk niet verpesten’’. Laat het los en ga verder.

10. Stop met ondankbaar zijn.

Waardeer datgene dat je hebt, en bedenk je dat sommigen hiervoor wanhopig moeten vechten. Denk niet na over dat wat je mist, maar over dat wat je wel hebt. Wees dankbaar voor iedere dag en stop met klagen en zelfmedelijden. Leer het leven te waarderen en iedere dag te genieten van kleine dingetjes. Het leven is zo veel mooier wanneer je je ogen opent.

[Via]

Lisa Janssen (21) Druk bezig af te studeren als trendwatcher en conceptontwikkelaar op International Lifestyle Studies. Hoopt ooit groot te worden en door te breken met haar eigen bedrijf Suicker. Wordt soms als 'gek' omschreven en is daar trots op. Zou het liefst motorolie als parfum dragen.