10 Dingen die gelukkige mensen anders doen

lifehacking-gelukkig-geluk

Denk je dat het winnen van de loterij je gelukkig maakt? Of dat jouw persoonlijke geluk afhankelijk is van je relatie? Dan heb je het mis. Gelukkig zijn en je gelukkig voelen is een manier van denken. Geschat wordt dat zo’n 40% van ons geluk te beïnvloeden is door onszelf. Helaas, er is geen bewijs voor een sleutel tot geluk, maar er zijn wel onderzoeken die bewijzen dat gelukkige mensen deze 10 dingen anders doen dan mensen die minder gelukkig zijn. Scott Christ stelde een top 10 samen van dingen die gelukkige mensen anders doen.

1. Gelukkige mensen hebben balans in hun leven.

olifant balans
Gelukkige mensen zijn blij met wat ze hebben en verspillen geen tijd door zich zorgen te maken of te stressen over zaken die ze niet hebben. Ongelukkige mensen doen het tegenovergestelde. Ze zijn te druk bezig met stressen over dingen die ze niet hebben en vergeten daardoor wat ze wel hebben. Het leven van gelukkige mensen is altijd in balans. Hierdoor maken ze tijd voor dingen die voor hun belangrijk zijn in het leven, zoals familie, gezondheid, carrière, religie etc.

2. Gelukkige mensen zijn respectvol.

Als kind werd het misschien wel vaak tegen je gezegd, iets als: “Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.” Gelukkige mensen omarmen dit principe. Ze behandelen iedereen met respect en houden rekening met de mensen om hen heen. Ze hebben dan ook een goed inlevingsvermogen. Doordat gelukkige mensen zich zo opstellen worden ze vaak ook goed behandeld.

3. Gelukkige mensen liggen niet wakker van kleine dingen.

lachende baby in slaap
Eén van de grootste verschillen tussen gelukkige en ongelukkige mensen is dat gelukkige mensen beter dingen los kunnen laten. Ook gelukkige mensen krijgen te maken met vervelende situaties. Ze ondergaan de situatie, geven het een plekje en gaan door. Ongelukkige mensen blijven vaak hangen in de vervelende situatie met verdriet, boosheid, schuldgevoelens of afgunst als gevolg.

4. Gelukkige mensen nemen verantwoordelijkheid.

Gelukkige mensen zijn niet perfect en daar zijn ze zich bewust van. Als ze een fout maken dan zullen ze dat ook toegeven en er niet omheen draaien. Ze herkennen hun fouten en proberen er van te leren. Ongelukkige mensen geven snel anderen de schuld en zoeken altijd een excuus waarom dingen niet gaan zoals zij dat willen.

5. Gelukkige mensen gaan om met andere gelukkige mensen.

Een ander punt wat gelukkige mensen met elkaar gemeen hebben, is dat ze zich omringen met andere gelukkige mensen. Ongelukkige mensen delen hun leed en nemen zo elkaar mee omlaag in hun negatieve emoties met depressies, boosheid, verdriet en veel zorgen als gevolg. Bij gelukkige mensen werkt het effect juist positief. Zorg dus dat je meer omgaat met de positieve en gelukkige familieleden en vrienden in je omgeving. Je zult merken dat de positiviteit aanstekelijk werkt.

6. Gelukkige mensen zijn eerlijk naar zichzelf en anderen.

Mensen die gelukkig zijn vaak eerlijk en betrouwbaar. Ze zullen je niet snel een mooiere waarheid voorhouden dan het daadwerkelijk is, zelfs wanneer de waarheid hard en pijnlijk is. Ze verwachten ook hetzelfde terug. Gelukkige mensen respecteren eerlijke mensen.

7. Gelukkige mensen laten zien dat ze gelukkig zijn.

lach elke dag gelukkig persoon
Dat lijkt vanzelfsprekend, maar kijk maar eens in je eigen omgeving. De kans is groot dat de gelukkige personen in je omgeving vaker lachen en geluk uitstralen. Ongelukkige mensen daarentegen lachen minder en hun lichaamstaal is vaak slonzig en straalt geen zekerheid uit.

8. Gelukkige mensen zijn gepassioneerd.

Als gelukkige mensen iets gevonden hebben wat ze leuk vinden, dan gaan ze daar voor de volle 100% voor. Ze vullen hun tijd met dingen die leuk vinden. Het zijn niet voor niets gelukkige mensen die hun werk niet zien als werk.

9. Gelukkige mensen zien obstakels als uitdagingen.

Personen die gelukkig zijn en zich ook zo voelen accepteren het als iets tegen zit of als er obstakels zijn. Ze zien deze tegenslagen als kansen en uitdagingen om te leren en te groeien. Ze draaien het negatieve naar het positieve en halen het beste naar boven bij negatieve situaties. Gelukkige mensen laten zich niet tegenhouden door dingen waar ze niks aan kunnen veranderen. Ze denken slechts in oplossingen en creatieve manieren om de obstakels tegen te gaan.

10. Gelukkige mensen leven in het nu.

horloge nu now
Het laatste ding dat gelukkige mensen anders doen is het leven in het heden. Ongelukkige mensen maken zich vaak zorgen over de toekomst of het verleden. Gelukkige mensen daarentegen zijn dankbaar en focussen zich op het leven in het ‘hier en nu’.

Dus als je je graag wat gelukkiger wilt voelen in je leven, denk dan eens aan de bovenstaande 10 punten en bekijk hoe je ze kan gebruiken om jezelf te verbeteren.

Update: [Via]

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.

3 Comments