Runkeeper maar dan met zombies die je achtervolgen

zombies-run-app

De apps en gadgets waarmee je je activiteiten tijdens het hardlopen kunt bijhouden schieten als paddestoelen uit de grond. Apps zoals zoals Moves en Runkeeper helpen je met het bewust maken van je gedrag, zodat je je leefstijl kunt verbeteren. Voor veel mensen helpt deze vorm van Quantified Self, maar voor de mensen die graag nog een stapje verder gaan is er Zombies, Run!  Een app waarbij je tijdens het hardlopen instructies via je headphones krijgt om verschillende missies op te lossen terwijl je hardloopt.

app screenshots zombies run

De app bestaat al een tijdje voor de iPhone, maar Zombies, Run! is nu ook beschikbaar voor Android. Het begon als een Kickstarter project, waarmee de makers ruim 72.000 dollar hebben opgehaald. En dat terwijl het doel 12.500 dollar was. Twee jaar later is de app uitgegroeid tot een geweldige manier om voldoende beweging te krijgen. Hardlopen wordt een spelletje op deze manier, een doodeng spelletje. Een geweldig voorbeeld van gamification en storytelling toegepast in een app. Check de trailer en het verhaal achter de app!

Als zombies je niet aan het rennen krijgen, wat dan wel? Download de app hier.

@edwinvanders Gefascineerd door verhalen, nieuwe media en de combinatie daarvan. Studeerde als User Experience Designer af met een onderzoek naar Quantified Self en (het meten van) persoonlijk geluk. Momenteel helpt Edwin bij Brainmoves mensen en bedrijven vooruit met nieuwe media.